Lane Kiffin har gått in i “Taylor Swift”-fasen av att trolla Nick Saban

By | September 19, 2023

Collegefotbollens Troll King har varit upptagen den här veckan.

Först föreslog Ole Miss-tränaren Lane Kiffin att Nick Saban i hemlighet hade bytt defensiva koordinatorer i Alabama. Sedan, när Saban argt förnekade ett sådant drag, hävdade han att någon på fotbollskontoret Crimson Tide hade bekräftat det för sina vänner i Ole Miss-laget, oavsett vad Saban hade sagt offentligt.

Efter att ha förstört den där Apple Cart – och kanske skickat Saban på ett uppdrag att röka ut läckaren i programmet – bestämde sig Kiffin för att gå till Twitter och helt slumpmässigt, utan någon anledning alls, Erbjud sina följare en Taylor Swift-konsertvideo.

Sången? “Slott faller isär.”

Swift har spelat in mer än 200 låtar. Detta är ett relativt djupt snitt. Så varför välja den här (Lanes version)?

Låt oss nu titta på texten när de 15:e rankade rebellerna förbereder sig för att besöka ett 13:e rankat Alabama-lag som ser ut som en av Sabans gamla utmanare efter en tvåsiffrig hemmaförlust mot Texas och en svag prestation mot södra Florida:

Jag hade en gång ett imperium i en guldålder

Jag bars så högt att jag var jättebra

De jublade alltid när de såg mitt ansikte

Nu är jag rädd att jag har fallit från nåden

Och jag känner att mitt slott faller

Och jag ser när alla mina broar brinner ner till grunden

Och du vill inte känna mig

Åh, det finns mer.

Jag var en gång det stora hoppet för en dynasti

Folkmassor hängde på mina ord och litade på mig

Din tro var stark, men jag tog det för långt

Jag hyste detta agg tills det slet isär mig

Styrkan gick till mitt huvud och jag kunde inte sluta

De jag älskade försökte hjälpa, så jag körde iväg dem

Och här sitter jag ensam, bakom väggar av ånger

Jag faller som löften jag aldrig höll

Det här är Taylor Swift, så hon skräder inte orden. Och det här är Lane Kiffin, så han lägger inte slumpmässigt upp en sån här låt om han inte försöker peta Tuscaloosa-björnen på 800 pund. Men även av Kiffins traditionella publikinriktade etos var detta ganska tillspetsat.

Jag brukade vara stor… föll från nåd… makt gick till mitt huvud… mitt slott faller?

OXFORD, MS – 12 NOVEMBER: Alabama Crimson Tides huvudtränare Nick Saban träffar Mississippi Rebels huvudtränare Lane Kiffin efter en collegefotbollsmatch den 12 november 2022 på Vaught-Hemingway Stadium i Oxford, Mississippi.  (Foto av Joe Robbins/Icon Sportswire via Getty Images)

Lane Kiffin, vänster, har 0-3 mot Nick Saban. (Foto av Joe Robbins/Icon Sportswire via Getty Images)

Alabamas lista innehåller 18 tidigare 5-stjärniga rekryter. Ole Miss har en. Vi får reda på om inte helvetet är lika arg som en sjufaldig landslagstränare som blir förbannad av Swiftie i Oxford.

Ge Kiffin så mycket, han är inte rädd för att slå. De flesta tränare såg ett Alabama-lag driva och försökte smyga in till stan och stjäla en sällsynt Bryant-Denny-seger.

Det är dock inte Kiffin. Det var aldrig kiffin.

Det är inte så att han inte kan hjälpa sig själv. Det är att han tror att genom att göra detta hjälper han sig själv.

Han orsakade förödelse på Oakland Raiders och Tennessee Vols. Om något var han för reserverad när han tränade USC. På FAU och Ole Miss har han återgått till formen som disruptor. Det har hjälpt honom att vinna 22 av sina senaste 30 matcher och bygga upp en mycket stark trupp som på allvar kan tävla i SEC i år.

Det var därför, när han tillfrågades om Alabamas defensiva koordinator Kevin Steele på en presskonferens, hävdade Kiffin att när han tittade på spelfilmer verkade det som om Steele hade blivit nedflyttad till förmån för hörntränaren Travaris Robinson.

“Det verkar som om det har skett en förändring,” sa Kiffin. “Jag vet inte vad som hände efter Texas-matchen. Men, du vet, när våra killar tittar på TV-kopian, i den här sista matchen, schematiskt, ser det ut som att T-Rob nu ringer försvaret.”

Detta var ett skandalöst uttalande även med Kiffin-standarder. Är det sant? Vem vet? Men blotta förslaget tvingade Saban att reagera och potentiellt kasta en granat in i de defensiva mötena vid en tidpunkt då Tides quarterback-situation förblir i förändring.

En tydligt upprörd Saban väntade inte ens på att bli förhörd av reportrar innan han tog upp situationen.

“En annan sak jag hör sväva runt där ute – jag är säker på att du har sett samma rapporter som jag har – är att Kevin Steele är den defensiva koordinatorn,” sa Saban. “Han har alla uppgifter som defensiv koordinator.”

Kiffin var inte avskräckt och noterade att han bara svarade på en fråga och inte hade för avsikt att skapa “den här stora saken”.

Säkra.

Han sa då i huvudsak att Alabama-personalen bekräftade detta och avslöjade hemligheter.

“Vi undersökte vidare,” sa Kiffin. “Och då är det ingen hemlighet att människorna i de här byggnaderna känner varandra, så uppenbarligen fick vi lite information på det sättet också.”

Saban är 71. Kiffin är 48. Tiden är på Ole Miss-tränarens sida, men han släpper inte bara legenden.

Kiffin är också en stor försvarare av Saban. Han berömmer honom hela tiden och förlöjligar medias påståenden om att Alabamas dynasti är över. Det var trots allt Saban som hjälpte till att vända Kiffins karriär efter att han fick sparken från USC.

Kiffin tillbringade tre säsonger (2014-16) som Alabamas offensiva koordinator, moderniserade offensiven och gjorde Tuscaloosa attraktiv för verkligt elit-quarterbacks, vilket gav upphov till en grupp av Jalen Hurts, Tua Tagovailoa, Mac Jones och Bryce Young.

Saban sparkade också Kiffin på dramatiskt sätt efter en semifinalseger i College Football Playoff 2016 över Washington, delvis för att Bama bara gjorde 24 poäng men också för att Kiffin var på väg att lämna FAU för att bli huvudtränare. The Tide kan ha förlorat den nationella titelmatchen till Clemson, men Saban uttryckte aldrig ånger över att han eliminerade Kiffin mitt i slutspelet.

Så det kanske är komplicerat.

Eller så är Lane bara Lane, som vågar säga vad han vill till vem han vill, inklusive att bråka med kungen och undra över sönderfallande slott, redan innan spelet spelas.

Om tidvattnet verkligen svajar, så har Kiffin fattat beslutet. Tuscaloosa väntar på dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *